За поредна година в Добрич е обявен ученически конкурс за изработване на декоративно пано, посветено на Баба Марта, или на мартеница, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Конкурсът е под наслов: "Мартеница ти дарявам“. Негови организатори са Община град Добрич и "Екопак България“ АД. Според регламента на конкурса участие могат да вземат индивидуално ученици от първи до четвърти клас от училищата на територията на град Добрич. Мартениците и паната трябва да бъдат изработени от вълна, вълнена или памучна прежда, но и да включват елемент от рециклируеми материали, като хартия, пластмаса, метал, стъкло.

Изискването за паната е те да бъдат с размер А4 и приспособени за окачване на стена, а за мартениците - да бъдат с размер от 15 до 30 см и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Лице за контакт и приемане на мартениците от страна на организаторите е Марияна Симеонова, експерт в Дирекция "Хуманитарни дейности“, функция "Образование“ при Община град Добрич – ул. "Независимост“ № 7, ет.8, стая 812, тел.: 0882 560 208. Крайният срок за предаване на изработените мартеници и пана е 23 февруари. Творбите ще бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 25.02.2022 г. За отличените мартеници учениците ще получат предметни награди, осигурени от "Екопак България“ АД.

Жулиета НИКОЛОВА