Кметът на община Брацигово Надежда Казакова се обърна към жителите на града с молба да проявят разбиране към налагащото се въвеждане на режим на уличното осветление в града, съобщиха от общинската администрация. "Намираме се в една без съмнение сложна икономическа обстановка. Повишаването на цените на електроенергията и горивата доведе до неизбежно увеличаване на цените на почти всички стоки и услуги. В тази връзка Община Брацигово, както и всички други общини в страната е изправена пред увеличаване на разходите, необходими за нормалното функциониране на всички дейности и услуги. В последните месеци разходите ни за електроенергия нараснаха драстично в следствие стремглавото поскъпване на национално ниво. Предстоят трудни месеци за общинския бюджет, тъй като очакваните приходи са сходни с миналогодишните, а очакваните разходи са в пъти по-големи, заради скока в цените.

Пример за това е сравнението на сметките за електроенергия на общината за месец декември 2020г.- 19251.66 лева и месец декември 2021г.- 46668.52 лева. Във връзка с това в периода от 24.01.2022г. до 30.04.2022г. включително с цел спестяване на електроенергия ще бъде въведено временно изключване на уличното осветление в общината в определени часове по график.



Ръководството на Община Брацигово ще положи максимални усилия населението на Общината да бъде засегнато във възможно най-малка степен от тези процеси, но следва да е ясно, че влошената икономическа обстановка в страната неминуемо ще окаже негативно влияние върху някои бъдещи планове за развитието и модернизирането на нашата община", пише кметът Надежда Казакова.