Волейболистката на Марица (Пловдив) Елена Коларова дебютира вчера в женския волейбол в двубоя срещу Фенербахче Опет (Истанбул) в Шампионската лига. Центърът на маричанки, която е едва на 15 години и е най-младата в състава на маричанки, определено ще запомни мача, защото освен дебют тя успя да направи блокада и на една от най-добрите волейболистки в света – звездата на Фенерабахче Арина Федоровцева.

Коларова замени сръбкинята Николина Ашчерич, с което за първи път от над 6 години Марица разчита на изцяло български състав. Марица може да се похвали и с още едно уникално постижение в двубоя срещу Фенербахче играха две волейболистки на 15 години – освен Елена Коларова, която завърши с две точки в игра беше и Ива Дудова, която записа 6 точки.

"Благодарна и щастлива съм, че имам възможността да попадна в женския отбор и да направя дебют срещу такъв класен отбор и в този силен турнир. След блокадата срещу Федоровцева почувствах все едно съм изпълнила целта си, понеже още преди мача се надявах да го направя. Според мен такъв състезател като нея не се хваща лесно на блок,така че определено съм щастлива, че успях да го постигна“, заяви пред volleymaritza.bg Елена Коларова след дебюта си.