"Глад за общи работници, шофьори, шивачи и продавачи“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . 137 са заявените работни места в Бюрото по труда – Велико Търново, за последния месец. Най-много са в добивната и преработващата промишленост (56,2%), административни и спомагателни дейности (11,6%), търговия (11,6%), далекосъобщения (8,0%), държавно управление (6,5%), образование (4,3%) и други … Кои са най-търсените от бизнеса кадри научете от вестника.



"Двойно са намалели зрителите в театъра заради ковид кризата“ е друго заглавие от първа страница. Близо два пъти са намалели зрителите в театралния салон заради ковид кризата и наложените противоепидемични ограничения за 30 или 50% пълняемост на салоните, показват данните от отчета МДТ "Константин Кисимов“. През октомври 2021 година влезе в сила и заповедта за необходимостта от зелен сертификат за достъп до театрите, споделя директора на театъра Васил Вълчев … Какво още казва той за отминалата година прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и за д-р Павел Павлов, който от студентската скамейка директно започна работа в Covid отделението на белодробната болница във В. Търново.



"Сигнализираха министъра на културата за ремонта на каменния мост в Дебелец“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Сигнал за ремонта на старинния мост над река Белица в Дебелец е изпратен до министъра на културата. Той е отправен от "Демократична България“ – В. Търново, чрез съпредседателя Христо Иванов, а отговорът на министър Атанас Атанасов се очаква следващата седмица. Темата за ремонта на 300-годишния мост, символ на Дебелец, разбуни духовете и предизвика огромна вълна от недоволство сред гражданите … Подробности за конструкцията и за недоволството на местните ще намерите в ежедневника.



"От 22 януари се възстановява движението пред Съдебната палата“ пише още първа страница. От събота – 22 януари, се възстановява обичайната организация на движение в кръстовището пред Съдебната палата във В. Търново. Отново ще бъдат обслужвани централните автобусни спирки пред сградата на темида и срещу нея – "Кооперативен пазар“, премахват се временните места за спиране на градските автобуси. Връща се двупосочно движение по улица "Васил Левски“ за всички автомобили, уточняват от местната администрация … Влизат в сила обаче нови ограничения, а какви са те вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница трета пише за това как ОУ "Св. Патриарх Евтимий“ отбеляза патронния си празник вчера.