Шест национални потребителски организации подкрепиха министър Корнелия Нинова в усилията й в защита на потребителите, съобщиха от министерството на икономиката.

"Изразяваме нашата и на нашите членове благодарност и уважение към Вас за всичко, което правите до момента за българските потребители“. Така започва декларацията в подкрепа на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от шест национални потребителски организации. Потребителските организации акцентират върху това, че за последните дванадесет години за пръв път има министър, който ги слага на водещо място в своята политика. "Без потребители няма икономика и това е безспорно“, се казва още в декларацията. Икономическата криза е и следствие от занемарената потребителска защита.

За краткото време до момента:

•Вие видяхте болката на българския потребител и му дадохте надежда.

•Вие инициирахте спирането на необосновано високата цена на тока за потреблението.

•Вие се опълчихте срещу икономически пазарни мастодонти, които се опитват през задния двор да бръкнат в джоба на българите.

•Вие обещахте и в рамките на две седмици изготвихте законодателство, което да регламентира сектор, представляващ рана в потребителската защита.

•Вие показахте, че винаги когато кажете нещо, го правите.

•За всичко, което направихте за толкова кратко време в името на потребителите, ние казваме: С Вас сме във всяка Ваша битка и няма да отстъпим от подкрепата си.

Декларацията бе представена след среща между министърът на икономиката Корнелия Нинова и представители на потребителските организации, след обсъждане на Законопроекта за колекторските фирми.