Шофьор бе осъден от Районен съд – Варна за хулиганство при управление на автомобил, съобщиха от пресцентъра на съда . 49-годишен мъж бе признат за виновен по обвинение в хулиганство при управление на автомобил – престъпление по чл. 325, ал.3 от Наказателния кодекс. Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред са извършени на 20 декември 2020 година, при движение по булевард "Левски“ във Варна, в посока местност "Траката“.

На този ден пред колата на подсъдимия в същата лента и посока се движел друг автомобил, с двама пътуващи в него. Подсъдимият се държал агресивно на пътя, нееднократно предприемал опасни маневри, като засичал и притискал ту отляво, ту отдясно колата на другия водач. Двата автомобила спрели успоредно един до друг при червен сигнал на светофарна уредба след спирка "Явор“. Тогава 49-годишният мъж слязъл от колата си, дръпнал рязко шофьорската врата на съседния автомобил, започнал да крещи обидни думи и се изплюл умишлено в лицето на водача му. Хулиганските действия са били възприети от очевидци наоколо и заснети от автомобилен видеорегистратор.

Деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.



49-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение между страните, с признание на вината, той получи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия.



Съдебният акт е окончателен.