Министърът на туризма Христо Проданов и посланика на Република Грузия у нас Н.Пр. Тамуна Лилуашвили обсъдиха възможността за създаване на директна самолетна линия между България и Грузия. Това съобщиха от Министерство на туризма.

По време на разговора министър Проданов заяви, че създаването на подобна авиолиния безспорно ще увеличи потенциала за обмен на туристи между двете държави. "Аз напълно подкрепям идеята и бих направил всичко възможно да се осъществи, защото всяка една такава възможност дава сериозна предпоставка за подобряване на взаимоотношенията между България и Грузия, както и за увеличаване на двустранния туристопоток“, уточни той.

Според Н.Пр. Тамуна Лилуашвили страните ни имат много общи неща и подобна линия би подпомогнала развитието на туристическия сектор. "За мен е много важно българите да припознаят Грузия като туристическа дестинация, както и обратно“, бе категорична тя. По думите ѝ Грузия е богата на природни ресурси и забележителности и в тази връзка се полагат множество усилия за рекламирането им пред българските граждани.

Министър Проданов и посланика дискутираха и възможностите за осъществяване на журналистически турове в двете страни, както и бъдещи съвместни идеи и инициативи.