Областен конкурс за рисунка на тема "Трети март в нашите сърца“ организират Народно читалище "Добрич - 2017 г.“ и клуб "Арт магия“ в Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Конкурсът ще се проведе под патронажа на областния управител на Добрич Галин Господинов. Покана за участие е отправена към всички, които обичат да рисуват. Право на участие в конкурса имат всички жители на областта на възраст от 3 години и нагоре, без ограничение на възрастта.

Участниците ще бъдат разделени в пет възрастови групи: от 3 до 6 години; I - IV клас; V - VIII клас; IX - XII клас и - над 19 години. Техниката и материалите са по избор, а форматът е 50/35 см (четвърт кадастрон ), без паспарту. Жури с председател Недко Недков, директор на Художествена галерия - Добрич, и членове художниците-педагози Олга Иванова и Биляна Игнатова ще оценява творбите. Наградите са осигурени с любезното съдействие на книжарници "Марина“.

Произведенията трябва да бъдат изпратени или лично предадени в Художествената галерия в Добрич в срок до 25 февруари 2022 г. на адрес: Художествена галерия, за конкурса "Трети март в нашите сърца“, ул. "България“ 14, ПК 9300 град Добрич. На гърба на рисунките трябва да е изписано: Заглавие на картината, трите имена на автора, училище (детска градина), паралелка, населено място и възраст. Наградените картини ще бъдат представени в изложба в Областна администрация - Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА