Porsche обяви, че ролята на кола за сигурност по време на предстоящия 100% електрически шампионат Formula E ще изпълнява специално подготвен представител на електромобила Taycan Turbo S. Колата ще направи дебют на пистата по време на първия кръг на надпреварата в Саудитска Арабия в края на този месец.

Новата кола за сигурност на Formula E се отличава със специално екстериорно цветово изпълнение, в което са използвани решения на всеки един от отборите в шампионата, какот и официалните цветове на Formula E и Международната автомобилна федерация FIA.

"Горди сме от това, че Formula E се довери на Porsche за тази задача- такава, която е важна за безопасността на нейните пилоти", коментира Томас Лауденбах, вицепрезидент на Porsche Motorsport.

Използваният за нуждите по осигуряването на безопасността на Formula E представител на Taycan Turbo S, който е дообрудван с обезопасителна тръбна конструкция за интериора, състезателни седалки и обезопасителни колани, допълнителна осветителна и известителна система и други, е с пикова мощност от 761 конски сили и е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и до максимална скорост на движение от 260 км/ч.