Община Свищов стартира първите процедури за развитие на индустриалния парк в града. От пресцентъра на местната администрация уточняват, че към момента има отворена обществена поръчка за избор на изпълнител за изменение на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за разпределение на територията на "Дунавски индустриален технологичен парк – Свищов" ЕАД.

Територията, която е предмет на проектиране, обхваща поземлен имот с площ от 319 754 кв.м. Разположението на имота и съществуващата инфраструктура позволяват да се изгради модерна зона за производствени и обслужващи дейности, посочват от местната администрация.

Целта на обществената поръчка е да укаже конкретните изисквания за обособяване на УПИ-ти с предвидено застрояване и отреждане в съответствие с предвижданията за устройствената зона, при съобразяване с конкретните теренни и хидрогеоложки условия, наличието на елементи и съоръжения на техническата инфраструктура, в изпълнение на инвестиционната програма на Общината. Целта е територията да се превърне в зона за изграждане на предприятия за безвредни производства, складови и обслужващи сгради и други съпътстващи дейности.

Общата стойност на обществената поръчка е 170 833 лв. без ДДС. Допълнителна информация ще откриете на интернет сайта на Община Свищов.