151 са новозаразените с COVID-19 във Великотърновска област за последното денонощие. От Регионалната здравна инспекция в старата столица отчитат за Радио "Фокус“ – Велико Търново, че средната 14-дневна заболеваемост в региона се е повишила до 593,77 на 100 хил. души население. Заболяването влезе в още девет образователни институции. Положителни проби са дали осмокласник от ПМГ "Васил Друмев“ и петокласник от ОУ "П. Р. Славейков“ във Велико Търново; третокласник, шестокласник и седмокласник от СУ "Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица; осмокласник от ОУ "Николай Катранов“, още двама осмокласници от ДТГ "Димитър Хадживасилев“ и двама учители от ДГ "Слънчо“ в Свищов; учител от НУ "Цани Гинчев“ в Лясковец; седмокласник от СУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Златарица и двама деветокласници от СУ "Иван Момчилов“ в Елена. Контактните лица са под карантина, а учебните занятия протичат в онлайн среда.

Активните пациенти с коронавирус в региона са 1 510, като 190 от тях се лекуват в болница. Най-много хоспитализирани продължава да има в общините Свищов /55-а/, Велико Търново /48/ и Горна Оряховица /34-а/. Битката с болестта през денонощието са изгубили една жена и четирима мъже, с което починалите стават 1 439. Оздравели са 18 035 човека.

До момента в областта са поставени 106 251 дози от различните препарати срещу COVID-19. Със завършен имунизационен цикъл са общо 51 284 лица, а с бустерна доза (реваксинация) - 14 904 души.

Подробна информация за работещите "зелени коридори“ в периода 17 – 21 януари е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика "Актуално“, "Имунизационна кампания“ – "Зелени коридори“.

Луиза ТРАНЧЕВА