Сирил Ган е съвсем наясно с огромната сила в ударите на Франсис Нгану. Все пак двамата са били тренировъчни партньори известно време.

Ган и Нгану бяха съотборници преди години, а и до днес французинът помни силата на шампиона. Но също така споделя, че преди всеки двубой е наясно, че може да бъде нокаутиран, така че нищо не се променя преди срещата му с "The Predator".

"Спомням си неговата сила. Няма да има изненади - аз съм добър с движенията на краката и съм техничен. Когато срещу мен се изправи боец, който е толкова силен като него... това е моята игра. Затова не се страхувам от неговата мощ. Ако загуби и той ме нокаутира - това е нещо, с което съм наясно всеки път, когато влизам в клетката. Знам, че мога да победя, но знам и че мога да бъда нокаутиран."

Не само, че Ган и Нгану са тренирали заедно, но треньорът на Ган, Фернанд Лопез е човекът, който е подготвял Нгану години наред. Ган вярва, че това е голямо предимство за него.

Лопез познава стила на Нгану и това определено ще е в огромен плюс за временния шампион. Въпреки това най-важното ще бъде спазването на правилна дистанция.

"Най-големият проблем, който имам с Нгану е неговата сила. Той знае как да я използва. Затова е толкова опасен и уверен в нея. Първият ми проблем ще е да поддържам дистанцията. Започнах с ММА преди 4 години. Планът ми е да поддържам дистанция и да избягвам борбата и играта на земя като цяло. Днес това е моята сила и ще ми помогне срещу Франсис."

Въпреки това Ган вярва, че ще има преимущество, ако двубоят се пренесе на земя.

"Всичко е възможно. Не знам още как ще се развие двубоя, но ако е удачно да пренеса срещата на земя, ще го съборя."

В крайна сметка Ган е уверен, че има всички нужни умения за победа над Нгану и се надява да стане първият човек, който да приключи шампиона.

"Както е във всяка битка. Няма да има никакви изненади от мен - ще правя това, което правя всеки път. Ще го удрям и ще избягвам да бъда удрян. Ще поддържам дистанцията и ще видим какво ще стане. Ако е възможно ще търся приключването, със сигурност. Затова хората ме гледат - защото не съм губил битка. И въпреки, че той има загуба, не е бил побеждаван с нокаут или събмишън. Ако аз или той паднем преди края на двубоя, това ще е за пръв път и за двама ни."

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове