Кметството във второто по големина село в Пазарджишка община – Черногорово, е подготвило проект за залесяване на парк и изграждане на зона за отдих в населеното място. Това съобщиха от администрацията. Планирано е още там да бъдат поставени детски съоръжения за игра, пейки, кошчета. За реализацията ще се кандидатства за финансиране по програмата "Обичам природата – и аз участвам“ на ПУДООС, която предвижда до 15 000 лева за подобни проекти. Срокът за кандидатстване е до 4 март тази година.

Едно от изискванията е те да имат одобрението на Общинския съвет. Затова проектът е внесен от съветничката Велина Петкова и предстои да бъде гласуван на 21 януари.

С изпълнение на проекта ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда и загриженост към населеното място. Участието с доброволен труд в изпълнение на дейностите се цени високо от финансиращия орган и ще допринесе за създаване и поощрение на инициативността сред жителите на общината - сочи в мотивите си Петкова.