***

София.

От 10:00 ч.на тържествена церемония президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

***

София.

В 11.00 часа, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.

***

София.

От 13:00 ч. в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23, ще се проведе пресконференция на ПП АБВ на тема "Оценка на събитията и настоящата политическа обстановка“

***

София.

От 11:00 ч в Националния пресклуб на БТА,председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев ще участва в пресконференция на Координационния съвет на браншовите организации в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството.

***

Бургас

От 14.30 часа в сградата на Община Бургас ще се проведат заседания на постоянните комисии към Общински съвет – Бургас

***

Бургас

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Отчаяни съпрузи“

***

Бургас

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне постановката "Животът е вкусен“

***

Ямбол.

От 10.30 ще се проведе официално откриване на компостираща инсталация за биоразградими отпадъци.

***

Велико Търново.

Богатото културно-историческо наследство и туристическият потенциал на Велико Търново ще бъдат представени на най-голямото специализирано изложение в Испания – FITUR. Международната туристическа борса в Мадрид ще се проведе от 19 до 23 януари.

***

Шумен.

От 19.00 ч. в голяма зала на ДКТ "Васил Друмев“ще бъде представен спектакълът "Осъдени души“ от Димитър Димов

***

Шумен.

От 10.00 часа, в зала 363 ще има брифинг на тема: Община Шумен е партньор на Сдружение АСОРИ при реализиране на проекта BGCULTURE-2.001-0117-C01 "Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми".