Автобус с пътници от Косово е катастрофирал на околовръстния път на Кюстендил. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Инцидентът е възникнал около 4.30 часа, при отбивката за язовир "Дренов дол“. Автобусът се е ударил в спрял товарен автомобил.

Водачът на товарния автомобил се е опитвал да сигнализира другите участници в движението, че на пътя има паднало дърво. При удара товарният автомобил е изхвърлен в страни от пътя. Леко пострадал е водачът на автобуса, закаран е в Център за спешна медицинска помощ в Кюстендил за прегледи и оказване на помощ. 29 от пътниците, 6 от тях са деца, са настанени в общинско отопляемо помещение. Местопроизшествието е обслужено от екипи на полицията и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Движението в пътния участък ще бъде възстановено след отстраняването на катастрофиралите моторни превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Венцеслав ИЛЧЕВ