Областният управител на Смолян Емил Хумчев направи оглед на засегнатите участъци от бедствието в община Девин и по пътя за с. Триград. Заедно с него бяха директорът на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов и кметът на Девин Здравко Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Единственият възможен вариант за осигуряване на временен алтернативен достъп за жителите на Триград , след започване на ремонта на пострадалите участъци, е през с. Ягодина. Областният управител е получил уверение от директора на ЮЦДП, че пътят ще бъде разширен и подобрен максимално, за да може да се преминава с високо проходими автомобили. Вече е сформиран новия състав на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, която ще заседава идната седмица , като се очаква да бъдат отпуснати средства за възстановяването на щетите от пороите в края на миналата година.

Емил Хумчев разговоря с жителите на село Триград. Те се надяват до 1 април, когато започва туристическия сезон в района, нормалният достъп до селото да бъде възстановен.