През нощта над страната ще бъде предимно ясно, в повечето райони и почти тихо. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. Утре ще е ветровито. Отначало в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, а след обяд в цялата страна ще духа силен вятър от запад-северозапад. Ще бъде предимно слънчево. След обяд от север облачността, висока и средна, ще започне да се увеличава. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. През нощта срещу вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали, предимно сняг.



Над Черноморието денят ще започне с разкъсана средна и висока облачност, която около обяд ще намалее, но след обяд от север отново ще се увеличи. Преди обяд ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд облачността ще започне да се увеличава. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.



Във вторник ще бъде ветровито, ще застудява. Облачността ще е променлива, над планинските и източните райони по-често значителна и на отделни места ще превалява сняг. В сряда северозападният вятър ще отслабне до умерен. Ще има променлива облачност, често до слънчево. Температурите още малко ще се понижат и минималните ще са между минус 7° и минус 2°, максималните - предимно между 0° и 5°. В четвъртък вятърът за кратко ще е от югозапад, в източните райони до умерен. Главно дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°. Облачността ще е разкъсана, до вечерта ще се увеличи и вплътни.