Легитимността на правителството на Ковачевски е загубена от самото начало. Пешката Ковачевски е инсталирана от неговия ментор Зоран Заев. Той беше назначен и в партията като привърженик на Заев, заобиколен от стари и изтъркани кадри, а виждаме, че е избран и в правителството. Заев го договори вместо него, Заев го състави за него, Заев одобри правителството му, а пешката Ковачевски е просто изпълнител. Ето защо правителството на пешката Ковачевски е правителство на заевизма с цялата приемственост на престъпност, корупция и некомпетентност, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ, цитирани от скопския телевизионен канал “Сител“ в материал, представен без редакторска намеса.

Същите кадри, които поставиха страната на колене, които съсипаха икономиката, които създадоха безпрецедентна енергийна криза, които направиха (Северна) Македония най-корумпираната държава в Европа с най-бедните и най-нещастни хора, същите тези кадри не могат да бъдат решение и бъдеще. Ако видим, че Спасовски, Николовски, Маричич, Битичи, Бочварски и всички кадри на ДСИ остават в правителството, е ясно, че с това правителство (Северна) Македония ще потъва в агония още няколко месеца. Тези хора са синоним на некомпетентност, които са били част от криминалния екип на предишното правителство на заевизма.

Такова правителство няма бъдеще и трябва да напусне възможно най-скоро. Само на предсрочните парламентарни избори за доброто на (Северна) Македония заевизмът може да бъде напълно победен, завършват от ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Юлиян Марков