Това правителство на Димитър Ковачевски е продължение на корумпираното правителство на Заев, което гражданите наказаха на изборите, правителство, което донесе икономически опустошения, непрекъсната ситуация на ежедневно увеличение на цените, загуба на работни места и икономическо затъване, каза заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ и депутат Александър Николоски на днешното заседание на парламента за обсъждане на избора на ново правителство, като добави, че с това правителство корупцията ще процъфтява и в същото време то носи "национално унижение“, цитира думите му македонското електронно издание "Нетпрес".

"На последните избори беше ясно казано от Заев, че те "залагат всичко“ в тези избори и хората го наказаха строго. Днес сме тук, защото всяка политика на Зоран Заев е победена, ние сме тук, защото народът яростно победи националното унижение, яростно победи корупцията, некомпетентността и икономическите провали. Затова Зоран Заев си тръгва, но нямаше смелостта да изправи партията си пред хората за общата концепция, която страната трябва да следва. "Почти няма пример за такова бягство от народа“, каза Николоски.

Той подчерта, че е необходимо да се изправят пред хората, хората трябва да кажат дали са съгласни с тези политики.

"Сега сме изправени пред най-големия срам в историята на съществуването на македонската демокрация, а това е да бъде отвлечен депутат, който се появи след 5 дни. Днес имаме правителство без легитимност, правителство със стари характери, с приемственост, което не може да се окаже ново, а ключовите ведомства ще се ръководят от едни и същи хора. Това правителство не може да предложи нови политики. Техните политики не могат да бъдат магически променени. "Затова виждаме конфликт в обществото за прехвърляне на отговорност по отношение на националното предателство в отношенията с България“, подчерта Николоски.

Превод и редакция: Юлиян Марков