Изявлението на бившия вицепремиер по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров от сряда ясно е поазало, че правителството в Скопие има ясно намерение да направи национално предателство српямо България и това е много притеснително за ВМРО-ДПМНЕ. Това заяви заместник-председателят на най-голямата опозиционна партия Александър Николовски, цитиран от скопската "ТВ 21“.

"Наистина съм притеснен, ние от доста време казваме, че се води капитулационна политика по отношение на България. Мисля, че позицията на Македония е ясна и хармонизирана в Събранието и гласувана от всички депутати със съвместната декларация, предложена от ВМРО-ДПМНЕ, и гласуваха всички депутати, включително депутатите от СДСМ и ДСИ“, каза Николоски.

Той посочи, че има големи съмнения, че правителството не спазва резолюцията, защото едно от исканията е всяко споразумение или каквито и да било заключения относно отношенията между РСМ и България да влезе за разглеждане в парламента, а правителството бяга от такъв диалог.

"Виждаме, че правителството тихомълком абдикира от тази работа, виждаме и сервилност. Например Слави Трифунов обиди напълно македонския народ, аз поисках реакция от МВнР, не се случи, а това е човек, чиято партия е втората партия в българското правителство“, каза Николовски.

Превод и редакция: Иван Христов