Протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат ще се проведе днес в София, съобщиха от пресцентъра на партията. Причината е въведения "зелен сертификат“, който според партията ограничава права и разделя обществото.

Протестът е свикан за 12.00 часа. Организаторите се очакват на демонстрацията да присъстват около 10 000 души от цялата страна.

Успоредно с това от партията алармираха, че полицията във Варна възпрепятства тръгването на протестиращи към протеста в София.

"Протестиращи от Варна тръгнаха днес в 4:00 ч. към протеста в София. Тяхното отпътуване беше възпрепятствано от полицията.

Протестиращите са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите първоначално дават положителни проби за бензодеазепин.

Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единия шофьор е отрицателен.

На приложения лайф виждате как протестиращите са обградили полицията и настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори.

Полицаите нямат достатъчно тестове и изчакват да им бъде разпредено повторно тестване. Налага се протестиращите да останат повече от час на студа. След повече от час тестовете са доставени, шофьорите тествани и пробите отрицателни.

Всички шофьори са с ОТРИЦАТЕЛНИ тестове при повторното тестване и всички протестиращи са тръгнали към протеста“, се казва в изявлението на Възраждане.