Сигнализацията при 31-ви км на автомагистрала (АМ) "Струма“ в отсечката между пътните възли "Боснек“ и "Старо село“ е допълнена с нови пътни знаци. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура“. Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.



По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в последните работни дни на миналата година Агенция "Пътна инфраструктура“ изиска от пътноподдържащото дружество, което отговаря за този участък от АМ "Струма“, незабавно да прегледа проекта на съществуващата пътна сигнализация и да я допълни.



В резултат са монтирани допълнителни знаци Е18-"Вода за пиене“. Знаци има на отбивката на площадката за отдих, 250 м и 1000 метра преди нея.



В разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих, е монтиран нов знак Г1 - "Движение само на право след знака“, задължаващ пътуващите по основното направление да карат само направо.



Буферът е елемент за начало на ограничителната система, която се монтира при опасност с цел разделяне на транспортните потоци и отбивки. Той е самостоятелен елемент за пътна безопасност, който олекотява евентуален удар на превозното средство при пътно произшествие. Инсталираният буфер е от най-висок клас и осигурява безопасното начало на ограничителната система, защитаваща спрелите автомобили на отбивката за отдих. Ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.



Допълнената схема за постоянната организация на движението в участъка е съгласувана от "Пътна полиция“ - Перник и Областно пътно управление - Перник. Пътната сигнализация в участъка изцяло съответства на законовите изисквания.