Властите на остров Бали заявиха, че ще експулсират чуждестранни туристи за нарушаване на противоепидемичните ограничения по време на новогодишните празненства, предава AFP, позовавайки се на ръководителя на провинциалната имиграционна служба Джамарули Манихурук.

"Бъдете готови, че може да бъдете експулсирани“, каза Джамарули Манихурук. Той също така призова за спазване на протовоепидемични ограничения, за да може властите да се преборят с разпространението на новия щам на коронавирус "Омикрон“.

"Властите на Бали депортираха около 200 чуждестранни туристи през 2021 г.“, каза той. "Седем от тях нарушиха ограниченията за коронавирус.“

По-рано властите на индонезийската провинция Бали въведоха противоепидемични ограничения от 24 декември 2021 г. до 2 януари 2022 г. По-специално властите забраниха празненствата и използването на фойерверки. Заетостта на търговски центрове, ресторанти и кафенета не трябва да надвишава 75% от общия капацитет. Властите също така предупредиха собствениците на нощни заведения за възможна отговорност под формата на глоби за нарушаване на разпоредбите.

Превод и редакция: Юлиян Марков