Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е уверен, че руският президент Владимир Путин няма да позволи на западните страни да разположат военни бази в Украйна и заяви, че хората са готови да излязат и "да изпълнят заповедта, без проблем“, предава ТАСС.

"Ако Киев съществува, ще има място Западът да създаде там военни бази и да диктува условия на държавата ни. Сигурен съм, че нашият президент няма да допусне това. А ние, пехотата, сме готови да излезем и да изпълним заповедта, абсолютно никакъв проблем“, каза Кадиров.

Той отбеляза, че Киев води антируска политика. "Украинският проблемен въпрос дори не е на нивото на президента, а на по-ниско ниво. Ако трябваше аз да се произнеса, отдавна да бях решил. Или щях да присъединя Украйна към Чеченската република, или щях да я взема отдавна, решавайки въпроса още там. Все пак има държавни регулаторни и правни споразумения, които не позволяват вземането на такива решения. Но моето убедено мнение е, че ако г-н [президентът на Украйна Владимир] Зеленски и неговият екип се държат по този начин, то Украйна отдавна трябва да бъде присъединена към страната ни“, добави Кадиров, подчертавайки, че изразява личното си мнение.

Превод и редакция: Иван Христов