Велико Търново Благотворително шествие под надслов "Дядо Мото Коледовци“ ще обиколи Велико Търново. Инициативата се провежда за девета поредна година и този път идеята е да зарадва най-малките жители на града в един от най-празничните дни в годината, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Общинският съветник Георги Недев, който е и един от основателите й, уточнява, че сборният пункт този път ще е в кв. "Чолаковци“. Моторджиите, преобразени като белобради старци, отново планират да посетят всички центрове за деца, лишени от родителска грижа и да им занесат подаръци.



"Децата ще ни очакват отново с нетърпение най-вече заради емоциите. Отново няма да изневерим на традицията и благодарение на всички спонсори и партньори ще им занесем лакомства и изненади. Със събраните средства от кампанията и всички вас ще им осигурим това, от което имат нужда“, допълва Недев и призовава всеки, който иска да подкрепи кампанията, да го направи. Допълнителна информация може да бъде откриета във "Фейсбук“.

Първото шествие "Дядо Мото Коледа“ беше през 2012-а година. Кампанията стартира с около 20 участници. През годините броят им непрекъснато се увеличава, като през 2020-а те бяха над 400.

Луиза ТРАНЧЕВА