Премиерът на Израел Нафтали Бенет подкрепи препоръката на експерти от Министерството на здравеопазването за прилагане на четвърта доза от ваксината срещу коронавирус на хора на 60 и повече години и на медицински работници, съобщава изданието The Jerusalem Post, като се позовава на официална информация.

"Във вторник вечерта министър-председателят Нафтали Бенет приветства решението на експертната група на [израелското министерство на здравеопазването] за противодействие на пандемията да се започне прилагането на четвъртата доза ваксина на хора на възраст 60 и повече години и на медицински персонал в Израел“, се казва в изявлението.



"Това е страхотна новина, която ще ни помогне да преодолеем вълната от "Омикрон“. Гражданите на Израел бяха първите в света, получили третата доза ваксина. Ние продължаваме да бъдем пионери с четвъртата доза“, съобщиха от офиса на Бенет по повод решението на експертите на здравното министерство.

Във вторник вечерта Бенет проведе първото за този месец заседание на правителствената комисия за противодействие на коронавируса. На него бяха обсъдени по-нататъшни стъпки за предотвратяване на разпространението на щама "Омикрон“ в страната. В същия ден Министерският кабинет на Израел одобри наредба, според която 50% от служителите в публичния и обществения сектор ще бъдат прехвърлени на дистанционен режим на работа от 26 декември за период от един месец.

Превод и редакция: Тереза Герова