Противниците на мерките срещу коронавируса в Германия се радикализират, съобщава Welt. Все по-често нападат журналисти и полицаи.

В тази връзка председателят на Бундестага Бребел Бас призовава за по-строг мониторинг на месинджърите, в които комуникират членове на движението "Инакомислещите“, както и за забрана на демонстрации пред личните домове на политиците. Тя смята, че протестиращите "нарушават демокрацията“.

"Инакомислещите“ нападат и журналисти. В ситуацията се намеси полицията от саксонския Беневиц. Самите служители стават мишени на атаки. Бунтове в баварския Швайнфурт. Някои от 2000 демонстранти нападнаха полицаи и се опитаха да запалят служебната кола. В събота 14 полицаи бяха ранени по време на протести в Грайц, Тюрингия.

"За мен това също показва необходимостта от забрана на демонстрациите пред частните домове на политиците. Необходимо е също така да се засили наблюдението на групите в Telegram, където призовават за убийства“, заяви Бас.

Противниците на ваксинацията са радикализирани, но остават в малцинството. В същото време желанието за ваксиниране сред децата и юношите, напротив, е голямо. Вече 50 процента от гражданите на възраст от 12 до 17 години са ваксинирани. Вече ще може да се ваксинират деца от 5 до 11 години. Постоянната комисия за ваксинации препоръчва да се ваксинират деца, които преди това са имали заболяването. Но здравите хора също могат да бъдат ваксинирани, ако родителите им го искат.

Превод и редакция: Иван Христов