Теодора Генчовска е кандидатът за външен министър, Атанас Атанасов ще е министър на културата. Това каза пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната“ и кандидат за премиер Кирил Петков след връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Петков посочи, че са готови да изпълнят промяната. "Ние от самото начало заявихме ясно, че единствената причина да тръгнем по този път е защото България има остра нужда от промяна. Ще вкараме всичките си усилия, ще съберем най-добрите хора в регулаторите, които досега не са работили, ще се надяваме да бъдем със стъпки напред в съдебната реформа. Да се надяваме, че българите, които са възложили огромно очакване в нас, ще са доволни от нашата работа“, заяви Петков.

"Факт е, че днес е събота. По време на служебното правителство нямаше събота и неделя. Смятаме да работим със същия интензитет. Веднага днес дадохме структурата на Министерски съвет с идеята, че още в понеделник ще има гласувана на извънредно заседание. Няма да губим нито минута, защото знаме, че проблемите са много остри и са във всички сфери. Оттук нататък смисъла на правителството като служители на народа ще го върнем точно по този начин. Няма да има нито един лев, който ние следим, да бъде изхарчен по грешния начин. Ако някой си позволи да го изхарчи по грешен начин, ние ще се опитаме да го заловим“, добави той.

Петков заяви, че Теодора Генчовска е кандидатът за външен министър. "Очаквам днес към 13.00 часа. Ще изпратим кратка информация за всеки един министър. Има едно име, което не беше споменавано до този момент. Това е Атанас Атанасов – министърът на културата. Това е един млад, човек, който лично мен много ме впечатли, защото сам беше възстановил едно читалище в едно село близо до Пловдив. Ще дадем нов тласък на българската култура. Надявам се всички от сферата да го подкрепят. Той иска БЪлгария да стане една от културните дестинации в Европа“, заяви Петков.