Съгласно Правилника за реда и графика на вторите преки вътрешнопартийни избори за партиен лидер активно са регистрирани 51 228 членове на СДСМ, информира македонският “Фокус“.

От СДСМ информират, че част от заявленията са постъпили след изтичане на сроковете и поради това, както и поради кратките срокове, е взето решение всеки, който има електронна членска карта, да може да гласува в неделя.

Поради тези причини, предвид краткия срок за активна регистрация, но и интереса на членовете на СДСМ, Централната избирателна комисия реши да разреши на всички членове, които имат електронна членска карта, да могат да се регистрират в секцията и да гласуват в предсрочните вътрешнопартийни избори, казват от СДСМ.

На последните вътрешнопартийни избори, проведени през март тази година, бяха регистрирани общо 68 999 членове. Това означава, че за тези избори са регистрирани 17 771 членове по-малко в сравнение с предишните избори.

Гласуването на тези предсрочни избори на 12 декември ще се проведе в 194 избирателни секции в общинските организации на СДСМ в цялата страна, от 08.00 часа сутринта до 19.00 часа вечерта (9:00 – 20:00 часа българско време).

Гласуването е тайно, чрез ограждане на поредния номер на един от тримата кандидати за президент на СДСМ, които са в бюлетината, съгласно жребия по определен ред. Кандидатите са: Димитър Ковачевски, Фросина Ременски и Йован Деспотовски.

Превод и редакция: Юлиян Марков