ДПС да не принизяват и обиждат българските полицаи, че потъпкват закона, че осъществяват репресии и подобни други действия - това го има само в техните глави. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на въпрос на Халил Летифов във връзка със снемане на обяснение от хора със заявеления за подвижна секция, както и във връзка с брутални нахлувания в домовете на хората, принуждавани от полицаите да клякат и ставата с цел проверка на уврежданията им, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Този рефрен слушаме няколко пъти. Той се използва само с политическа цел и нищо друго. Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпореждания, на който и да е служител да упражнява действия, които са в противоречие с българските закони. Това го има само във вашите глави. Недейте принизява и обиждайте българските полицаи, че потъпкват закона, че осъществяват репресии и подобни други действия.

Бойко Рашков призова ДПС, ако имат такива материали, да ги дадат в МВР или в прокуратурата.

"Вярно е, че постъпи информация в МВР, че с ТЕЛК-овете се правят опити по време на изборите да се премине скъм гласуване с подвижна урна и това за всички тук в залата и не само е ясно, каква е целта особено в хипотезата и в случаите, когато не са установени такива заболявания, които да пречат на българските граждани да отидат до изборната секция", каза още Бойко Рашков.

Той уточни, че има такива установени случаи.

"Ако се продължава с тези чисто политически спекулации при всяко мое идване тук на парламентарен контрол, ще подготвям поне по 10 такива случаи, в които органите на МВР са разкрили подобни случаи и са ги дали на прокуратурата", заяви още Бойко Рашков.

Деница КИТАНОВА