Днес постъпи предложение от директора на ОУ "П.Р. Славейков" в Карнобат да мотивираме искане пред министъра на образованието за това от 10-ти до 23-ти декември учениците да бъдат на обучение от разстояние в електронна среда. Това съобщи за Радио "Фокус" - Бургас Лиляна Иванова, директор на Регионалното управление на образованието. Заради възникналия на 6-и декември т.г. пожар в учебното заведение, който нанесе материални щети в прилежаща към училището сграда, ученият процес беше преустановен. Това се случи със заповед на кмета на Община Карнобат, който обяви 7, 8 и 9 декември за неучебни дни.

"Към момента електрозахранването все още не е възстановено, а предстоят още ремонтни дейности, които могат да са опасни за учениците, затова утре ще отправим искане до министъра за това от 10-ти до 23-ти декември да бъде позволено обучение от разстояние в електронна среда за възпитаниците на ОУ "П.Р.Славейков", посочи Лиляна Иванова.

"Фокус" припомня: От полицията в Бургас съобщиха, че на 6 декември т.г. около 22.49 часа в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за пожар, възникнал във физкултурния салон на училище "П.Р.Славейков" в Карнобат. Огънят е потушен от четири противопожарни автомобили (два от РСПАБ – Карнобат и два от РСПАБ – Айтос). Изцяло изгоряла е сградата за провеждане на занятия по трудово обучение и физкултура заедно с имуществото, съхранявано в нея. При извършения оглед не са открити следи от умишлен палеж. По първоначални данни през деня на 6 декември т.г. са извършвани ремонтни заваръчни дейности по покривната конструкция на сградата. Стойността на нанесените от инцидента щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.