Ще направим всичко, което е по нашите сили, за да има едно нормално правителство в страната. Това каза зам.-председателят на "Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на консултациите при президента, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко, което е по нашите сили, за да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото бяха преди 3 месеца“, заяви Йорданов.

"Това, което ние винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме – без политическо лицемерие ще назоваваме нещата каквито са. Ще бъде предвидими и лоялни партньори, ако колегите от останалите парламентарно представени сили, с които водим разговори, също бъдат такива“, добави той.

"Ние знаем, че в момента е изключително важно да се надмогне личното его. Човек и една партия трябва да направят необходимите компромиси в името на по-голямата цел. Моделът ГЕРБ и ДПС все още не е разграден и се надявам да има достатъчно здрав разум в останалите политически партии, които твърдят, че искат да направят това, за да постигнем необходимите компромиси, цели и стъпки, за да има нормално правителство и страната да започне да се нормализира, защото в момента нещата все още не стоят по този начин“, допълни Йорданов.

На консултациите от страна на "Има такъв народ“ бяха още Виктория Василева, Любомир Каримански и Ива Митева.