"Община Велико Търново остана без доставчик на ток, ще плаща с до 20 на сто по-скъпа енергия“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Софийската фирма, която спечели обществената поръчка за доставка на ток на Община Велико Търново, отказа да сключи договор, разбра в. "Борба“.



"Шедьовър на Колю Фичето е напът да се превърне в поредното градско сметище“ е друго заглавие от първа страница. Заради скъсан винил, който прикриваше руините на Стамболовия хан, достъпът до него е открит и недобросъвестни търновци и туристи вече са се възползвали. Върху поникналата трева полека-лека се трупат захвърлени пластмасови чашки и бутилки.



Изданието разказва и за акушерка, която издирва стара любов от Свищов след 32 години.



"Започна отчуждаването на имоти в област В. Търново за АМ "Хемус“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Започна процедурата за отчуждаването на имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за изграждане на участъка от трасето на АМ "Хемус“ в региона. Това стана факт след решение на Министерски съвет, което беше одобрено в началото на ноември. Става въпрос за участък с дължина малко над 23 км.



"В храм "Св. Никола" раздадоха рибен курбан за Никулден“ е друга новина от днес. Със света литургия миряните във В. Търново отбелязаха храмовия празник на църквата "Свети Никола". По традиция в чест на светията в двора й беше осветен и раздаден рибен курбан за здраве. За приготвяне на гощавката бе използван над 40-килограмов шаран, осигурен от дарители.“.



Страница пета разказва за Никол и Боян – младата двойка на МДТ "Константин Кисимов“.