Издавам заповед следващите три дни да бъдат неучебни в ОУ "П.Р. Славейков" заради възникналия пожар. Това съобщи за Радио "Фокус" - Бургас кметът на Община Карнобат Георги Димитров. Снощи около 22.40 часа в помощно помещение към учебното заведение е възникнал пожар, от който няма пострадали, нанесени са само материални щети, но заради липсата на електричество се налага присъственият учебен процес да бъде преустановен.

Кметът на Община Карнобат посочи, че все още се търси причината за инцидента.

"Две са основните версии - едната е искра от ремонта, който е извършван по-рано през деня. Той обаче е приключил около 16.30 часа, а пожарът е възникал късно вечерта. В същото време там има външни кабели, а снощи имаше много силен вятър, така че втората възможна причина е да се е получила електрическа искра в резултат на вятъра. Не бързам със заключенията, все пак това не е моя задача", поясни Георги Димитров.

Кметът добави, че към момента в ОУ "П.Р. Славейков" учат около 190 ученици, за които обаче поради липсата на електричество присъственият учебен процес ще бъде преустановен през следващите три дни.

"Важното е, че основата сграда не е пострадала, освен една северна стена, но това са бели кахъри - ще ги отсраним бързо. Днес ще се свържем с електроразперделнителното дружество, за да се сложи едно табло, което да започне да захранва училището с електричество", добави Георги Димитров.

Мария ПОПЧЕВА