Георги Петков спечели приза "Художник на годината“ в Бургас, а Стойко Сакалиев – "Бург на годината“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Бургас. Церемонията по връчване на наградите за едни от най-заслужилите бургаски художници е традиционна и винаги се провежда на празника на града – Никулден. "Художник на годината“ се присъжда за дългогодишни творчески заслуги в областта на изобразителното изкуство. Номинирани този път бяха Георги Петков, Йордан Ангелов и Иво Бистрички, а приза получи Георги Петков.

"Радвам се и за мен е чест, че при такава силна конкуренция - мои колеги и приятели, се стигна дотук. Тази година навърших 50 години, надявам се през следващите 50 да се случват още много такива събития“, заяви художникът.

Едновременно с наградата "Художник на годината“ се връчват и наградите "Бург на годината“. С него бе отличен Стойко Сакалиев - художник-плакетист на ДТ "Адриана Будевска". "Днес е изключителен ден за града ни. Благодаря на всички, които гласуваха за всеки от номинираните, тъй като това показва отношението на бургазлии към хората на изкуството и културата", заяви Стойко Сакалиев.

В категорията "Завърнали се младежи“ приз получиха акробатите Владимир Коточев и Георги Стоянов. Те са носители на първата за България европейска титла при подрастващите в акробатиката.