Полицейски части от три структури ще охраняват площада пред общината в Празничната новогодишна нощ, съобщи пред журналисти комисар Костадин Костов, началник отдел "Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив.

Община Пловдив вече оповести програмата на площада, която започва от 22:00 часа на 31 декември 2021 година и ще продължи до  02:00 часа на 1 януари 2022  година.  Всичко ще е на открита сцена на площад "Стефан Стамболов“. В програмата участие ще вземат Керана и космонавтите, Диана експрес, Ансамбъл Тракия и Дара, веднага след полунощ. Водещ ще е Део.

Днес полицията предупреди, че контролът на площада ще е железен. Всяка година в Новогодишната нощ се събират между 2000 и 3000 души и затова отсега е направен план за охраната. В нея ще участват освен Общинска охрана и полицаи от Специалните части, както и Жандармерия. Няма да се допускат граждани с обемисти багажи и взривни устройства, с цел да се избегнат терористични заплахи. Освен това от полицията съветват гражданите да си закупуват пиротехнически средства само от оторизирани фирми и места, тъй като останалите крият опасности.  

До момента през годините в Пловдив няма възникнали  инциденти по време на откритите новогодишни тържества на площада.

Цветана ТОНЧЕВА