Служители на Четвърто РУ са разкрили и задържали рецидивист, извършил грабеж и кражба. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването стартирало по сигнал от 84-годишна жена, постъпил в полицията на 12 март – същия ден на вратата на дома ѝ позвънил непознат, представил се за близък на член от семейството и обяснил, че са му необходими пари за лечение. Потърпевшата решила да откликне на молбата му, но докато му дава част от исканата сума, мъжът издърпал от ръцете ѝ портфейл, в който имало 2950 лева, и избягал.

Около месец по-късно, на 1 април, по идентичен начин пострадала и 93-годишна жена - дала 700 лева на непознат, позвънил на вратата ѝ.

В резултат на упорита работа и проведени процесуално-следствени действия е установен и задържан извършителят на деянията – 43-годишен мъж, многократно осъждан за подобен род престъпления. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура той е привлечен като обвиняем по чл. 198 и чл. 195 от НК. Наложената мярка за неотклонение "задържане под стража“ е променена в постоянна.