Областна дирекция "Земеделие“ (ОДЗ) в Добрич обяви имената на победителите в конкурса за рисунка "Децата – бъдещи стопани на Добруджа“, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Жури в надпреварата бяха самите граждани, които чрез харесване на конкретна рисунка във Фейсбук профила на Дирекцията показваха своите предпочитания.

На първо място с най-много "харесвания“ е класирана рисунката на Катерина Колева, ученичка от IV клас на СУ “П.Р.Славейков“ в град Добрич. На второ място по брой "харесвания“ е рисунката на Андрей Димитров, ученик от II клас на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич, на трето място - рисунката на Даниел Илиев от I клас на ОУ “Христо Ботев“ в Добрич.

Наградите и сертификатите на участниците вече са предоставени на директорите на съответното училище за да могат да бъдат връчени на децата в безопасна среда, посочват от ОДЗ и допълват: "За екипа на дирекцията всички малки участници са победители заради цветната палитра от рисунки, която ни зарежда с много усмивки и позитивизъм!“. В Дирекцията лично е получила своя сертификат и награда Божидара Георгиева, ученичка от II клас на ЧОУ "М. Монтесори“ в Добрич.

Всички рисунки на участниците в конкурса са подредени в изложба във фоайето на Областна администрация – Добрич. Родители, роднини, деца и приятели могат да я посетят на малки групи в различно време от 9,00 до 17,30 ч. до края на месец януари 2022 г., за да няма струпване на хора. В сградата се допускат посетители при спазване на изискуемите мерки по заповеди на Министъра на здравеопазването. Ежедневно се извършват определените дезинфекционни мероприятия.

Жулиета НИКОЛОВА