Нека свети Николай ни закриля и ни прави по-добри и смирени хора, да донесе мир, радост и благополучие. Това се посочва в поздравителен адрес от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански по случай Никулден, съобщиха от пресцентъра на Общината.

"Уважаеми съграждани, скъпи именици, уважаеми банкери, моряци, рибари и търговци! Честит празник! Днес Българската православна църква почита един от най-тачените светци в християнския свят – свети Николай Мирликийски Чудотворец - човек на действието, обикалящ сред народа, помагайки на нуждаещите се, пример за човеколюбие и скромност!“, посочи Ревански.



"Нека свети Николай ни закриля и ни прави по-добри и смирени хора, да донесе мир, радост и благополучие! Да пази от бури и беди нашите семейства и домове! На този ден искам най-сърдечно да Ви пожелая най-важните и съкровени за всеки един от нас неща, тези, без които не можем - здраве, благоденствие, силен дух, с който да побеждаваме неволите и да вървим напред!

Да бъдат честити всички, които празнуват своя имен ден! Вярвайте в доброто, бъдете много успешни и сбъдвайте мечтите си!“, каза още кметът.

"Към банкерите и търговците, които днес отбелязват професионалния си празник, отправям своите пожелания за воля, увереност и успехи в бъдещите планове!

На моряците и рибарите - попътен вятър, пълни мрежи с богат улов и спокойно море!

Ямбол е богохраним град - да ни е честита и новата икона с мощите на светеца, която ще закриля ямболци и ще се съхранява в храма, наречен на неговото име“, допълни Ревански.