В очакване на Коледа по традиция Свищов бе огрян в коледни светлини и празнична украса. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В централния парк на града безспирно се чуват веселите мелодии на коледни песнички, а в градините на града са разположени десетки красиви фигури, придаващи празнично настроение и предизвикващи усмивки по лицата на малки и големи.

Къщичката с пощенската кутия на Дядо Коледа отново е разположена в центъра на града и очаква най-хубавите писма до белобрадия старец, а тази година, той ще връчи и специални подаръци на децата от община Свищов, които са му написали най-милите писма.

Всяко детенце изпратило своето писмо до 20 декември има шанс да получи един от специалните подаръци, който добрият старец ще му занесе лично в дома на 25 декември. За целта, в писмата си децата трябва да напишат своите три имена, възраст, населеното място и телефонен номер на мама, татко, баба или дядо, за да може екипът на Дядо Коледа да се свърже с тях и да провери дали малчуганите са били наистина добри през изминалата година.