В съвместното предаване на Радио "Фокус" – Пирин и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху изготвения проект на картотека за настаняване нуждаещи се домакинства в общински жилища през 2022 година. За процедурата по изготвянето на самия проект, за дейностите които предстоят и за размера на наемните цени на жилищата ще разговаряме с Васил Велинов, началник на отдел "Жилищна политика" към Община Кюстендил. Ще ви срещнем с Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“. Основният акцент в разговора ни с нея е предстоящото запалване на рождествените светлини в града под "Хисарлъка“. В коледна украса ще грейнат площад "Велбъжд“, пешеходният булевард "България“, парк "Галерията“ и централната градска градина. В разноцветни светлини ще засияе и 11-метровата елха, около която с много настроение ще се съберат жители и гости на Кюстендил.

За шестнадесета поредна година, кюстендилското читалище "Братство" отправи предизвикателство към учениците от региона да покажат своя талант и креативност, организирайки традиционния конкурс на тема "Коледа". Целта е чрез изкуството да се провокира въображението на участниците, които да изразят своето отношение към духа на коледните празници. За конкурса ще ни разкаже председателят на читалище "Братство“ Иван Андонов.

На днешната дата честваме св. Николай Мирликийски Чудотворец, а празникът сред българския народен е познат като Никулден. За същността на празника ще говорим с етнолога Веска Спасова.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.