Окръжният съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Враца и защитника на обвиняемия Я. М. Това съобщиха от пресцентъра на Съда. Той се е признал за виновен в това, че за времето от 29 октомври 2020 г. до 20 ноември 2020 г. в гр. Козлодуй, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп и метамфетамин, на обща стойност 265,81 лв.

С одобреното споразумение, за това престъпление, на обвиняемия е наложено ефективно наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца "лишаване от свобода“.

Обвиняемият Я. М. е признат за виновен и в това, че на 29.10.2020 год., отново в гр. Козлодуй, в нарушение на закона, е държал високорискови наркотични вещества - три броя угарки от саморъчно свити цигари, съдържащи коноп, с нето тегло 0,13 грама, на обща стойност 0,78 лв. За това престъпление определеното наказание е "лишаване от свобода“ за една година и глоба от 2 000 лева.

Окръжен съд – Враца определи едно общо най-тежко наказание за двете престъпления – една година и три месеца "лишаване от свобода", което обвиняемият да изтърпи при първоначален "общ" режим и ще трябва да плати присъединената глоба от 2 000 лева.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.