Трима мъже са задържани в Дупница при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Операцията е проведена от служители на сектор "Криминална полиция“ към Областна дирекция на МВР – Кюстендил и Районно управление – Дупница. В хода на операцията са задържани трима млади мъже – дилър и потребители на наркотици.

От двама от тях са иззети по 1 опаковка канабис, от дома на дилъра в село Джерман е иззет буркан със суха листна маса - канабис, видът на високорисковото наркотично вещество е установен с полеви наркотест. Задържаните мъже са на възраст 24 г., 20 г. и на 18 г. 24-годишният – с прозвище Целувката, е известен на полицията с противозаконни деяния по линия на наркотици. До задържането му се е стигнало след период на наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица бобовдолски полицаи са провели специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията против данъчната система. В рамките на проведените специализирани действия, в търговски обект в Бобов дол, лек автомобил и къща в село Шатрово, е установено и и иззето количество от 3000 л алкохолна течност, както и две съоръжения за производство на алкохол. По случая са образувани 2 досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.