Ще бъда критичен към бъдещото управление така, както бях и към това на ГЕРБ. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите си с представители на ПГ на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Вижданията ви за дейността на новия парламент и характера на бъдещото управление са важни както за нас, така и за всички български граждани. Вие безспорно сте формация с богат политически опит в българския политически живот. Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост. Вярвам, че разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея“, допълни той.

По думите на Румен Радев последните две назначени от него служебни правителства са показали, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи.

"Вие вече се заявихте като конструктивна опозиция. Мога да ви уверя, че както бях критичен към вашето управление, така ще бъда и към всяко бъдеще. Въпросът, който касае всички нас, е постигнатото през последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не назад. Това изисква общите усилия на всички нас. Очакванията са за конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, посочи още държавният глава.

Теодора ПАВЛОВА