Очакваме да имаме четирима вицепремиери и две нови министерства. Това заяви съпредседателят на ПП "Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред медиите, след края на консултациите при президента, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"В полунощ изпратихме коалиционното споразумение към партньорите ни. В него направихме предложение и за разпределението на министерствата. Надяваме се да чуем отговора от тяхна гледна точка – дали имат същите виждания като нас. Това, което постигаме до този момент, е да имаме много добра комуникация и добра дисциплина. Квотното разпределение е много близо до пропорцията на депутатите в Народното събрание. Очакваме да имаме 4 вицепремиера и две нови министерства“, уточни той.

"Ние гледаме най-функционално. Не е било функция само на партийни квоти или разпределения. Най-важното за нас за новата структура на Министерски съвет, е тя да е максимално работеща. Надяваме се президентът да ни връчи мандат тази седмица. Това, разбира се, зависи от отговора на коалиционните ни партньори", каза още Кирил Петков.

Теодора ПАВЛОВА