Времето на едноличната премиерска власт приключи. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с ПП "Продължаваме промяната“, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Ефективно управление под формата на коалиция може да съществува само ако има взаимно уважение между партньорите. Времето на едноличната премиерска власт приключи. Надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлена от българските граждани по време на изборите“, допълни той.

Румен Радев увери, че президентската институция е отворена за диалог и сътрудничество с бъдещо правителство. Разбира се – в рамките на компетенциите и правомощията си.

Той поздрави съпредседателите на ПП "Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев за изборната победа.

"Убеден съм, че осъзнавате каква огромна отговорност ляга върху вас. Тази година проведохме три избора за Народно събрание. В резултат, и трите пъти връчвам първия управленски мандат на различни представители на политическите партии на парламентарните групи. Това е предупреждение, че доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява непрекъснато“, посочи още държавният глава.

Според него двата служебни кабинета, които управляваха страната ни, са успели да стабилизират България и са показали, че хора с различни политически възгледи могат да създадат добра основа за управление, което е насочено към решаване на проблемите на хората.

Теодора ПАВЛОВА