"Лекар подари на момиченцето герой от В. Търново посещение в Симулационния тренировъчен център на турските авиолинии“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Малката, но смела и борбена Нелис Кедова от старата столица, която развълнува хиляди хора заради тежкото изпитание в живота й – диагнозата невробластом на надбъбречните жлези, сбъдна една от мечтите си, благодарение на турски медик. Лекуващият й лекар в южната ни съседка подари на момиченцето незабравимо преживяване в Симулационния тренировъчен център на "Turkish Airlines“.



"Пазарът в Джулюница отново заработи, но при стриктни противоепидемични мерки“ е друго заглавие от първа страница. Емблематичният джулюнски пазар, който стана повод за раздор и напрежение между кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и Общинския съвет, бе възстановен.



Изданието разказва и за зам.-началникът на НВУ "Васил Левски“ полк. д-р Николай Урумов, който вече отбелязва любимия си празник редом до внука си Никола.



"В пет общини ще тестват учениците от 5 до 12 клас“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". От днес учениците от 5 до 12 клас в област В. Търново се завръщат в училище. В общините Лясковец, Елена, Стражица, Сухиндол и Златарица не се налага да бъдат тествани за Covid-19, тъй като в тях заболеваемостта е под 150 на 100 000 души население. В останалите пет общини – В. търново, Г. Оряховица, Полски Тръмбеш и Свищов заболеваемостта е по-висока и съгласно заповедта на здравния министър директорите на училища изискват от родителите декларации за съгласие за тестване на децата с щадящи тестове веднъж седмично. Това съобщи Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието.



"До 7,50 лв/кг стигна цената на шарана“ е друга новина от днес. Между 5,50 и 7,50 лв. е цената за килограм шаран в търговските обекти във В. Търново, показа проверка на "Янтра ДНЕС“. Най-ниската цена е в една от големите търговски вериги,а в останалите обекти традиционната за празника риба е малко по-скъпа. Цената на ципурата върви между 10,00 и 11,00 лв. за килограм, а лавракът се предлага за около 13,00 лв.



Страница втора пише "Две фирми отказаха да доставят ток за 3,1 млн. лв. на Община В. Търново“.