Задържани са 4 лица за извършване на кражби от търговски обекти в София. Това каза на брифинг началникът на "Криминална полиция“ към СДВР Петър Петров, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Проведена е специализирана полицейска операция на сектор "Кражби“, сектор "Кобра“ и сектор "Кражби“ към ГДНП във връзка с противодействие и неутрализиране на група за извършване на кражби от търговски обекти. Колегите са работили месец и половина за тази група. Задържани са 4 лица, непосредствено след извършване на самото престъпление“, посочи Петров.

"Задържани са 4 лица, три от които са криминално проявени. Едно от лицата е с над 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за извършване на престъпления. Все още се провеждат процесуални-следствени действия. Липсите ще се изчисляват на следващ етап“, заяви той.

"Ще проверим лицата за общо 5 случаи на територията на СДВР за съпричастност. За тези други случаи ще се извършва проверка“, добави Петров. Според него става въпрос за криминални деяния само на територията на град София.

"Около 4.30 часа тази сутрин проникват в магазин, като взломяват вратата и взимат това, което е на витрината. Предполагам, че става дума за мобилни устройства. Нека приключват процесуани-следствените действия. Яснота има за тези 4-ма души. Няма информация за други лица към момента. Едно от тези 4 лица не е криминално проявено, всички други са ни известни. Едно от лицата дори има осъдителна присъда в Германия за взривяваме на АТМ устройства. След като е излежал присъдата си, се връща в България и продължава криминалната си дейност", допълни Петров.