Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ се включва в празничните събития, посветени на Никулден в Бургас. Това съобщиха от Общината.

Тази година в празничната програма се включва и най-новата туристическа атракция в града – Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“.

Навръх празничния 6 декември всеки посетител ще може да види какво включва никулденската трапеза и да опита от рибния курбан или жертвения шаран. Местни рибари ще показват тънкостите по изработване на рибарски мрежи, връзването на моряшки възли и ще споделят интересни факти за рибарския занаят. Желаещите да се изявят могат да се включат в празничното ателие на “Wine Gogh" и да си нарисуват красива картина с риби. А от 15:00 часа специален никулденски концерт ще изнесе Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа“. Във вечерните часове на деня ще бъдат запалени коледните светлини и елха в празничното градче на "Утопия форест“ в парк "Росенец“.

Специално за празника е организирано и морско пътешествие до КТК "Ченгене скеле“. Кораб "Бургус“ ще очаква всички желаещи да стигнат по море до комплекса в 13.00 часа на "Магазия 1“. Необходима е предварителна резервация на тел. 0882 004 124.

Пълната програма е тук.