Бяха положени венци на площад "Скендербег“ в Скопие, където гражданите ще могат да отдадат почит на загиналите при автобусна катастрофа на автомагистрала "Струма“, информира македонският телевизионен канал “Алсат М“, излъчващ на албански език.

Очаква се по-късно през деня да пристигнат тленните останки на загиналите, като самолетите на българските ВВС, които трябва да ги доставят до Скопие, излетяха със закъснение от летище София заради силния вятър. По-рано от МВнР на Република Северна Македония (РСМ) съобщиха, че по искане на семействата на загиналите шествието, което трябваше да премине през центъра на македонската столицата, бе отменено.

Както беше обявено, на церемонията по посрещането на тленните останки на загиналите се очаква да присъстват президентът на РСМ Стево Пендаровски, председателят на парламента Талат Джафери, премиерът Зоран Заев, първият вицепремиер Артан Груби, вицепремиерът Люпчо Николовски, министрите Буяр Османи, Фатмир Бесими, Крешник Бектеши, Насер Нуредини, Ягода Шахпаска, Благой Бочварски, депутати и главата на ислямската религиозна общност.

Превод и редакция: Юлиян Марков